6010-3724505 admin@juzlab.net
0 Items
Getting to The Root of Good Scalp Care

Getting to The Root of Good Scalp Care

Despite our undying obsession with hair, most of us tend to ignore the skin, pores and glands underneath it all.  Show a bit more love to your scalp and you may just be pleasantly surprised by the benefits.

Why you should care about your scalp:

Ahh scalps, the fun meeting point of haircare and skincare which means — you guessed it — you should treat your scalp the same way you treat the skin on your face (albeit with different products). Like the rest of your skin, your scalp is made up of layers of tissue with the lowest layers being the newest and healthiest, and the top consisting mostly of dead skin cells. Between pores, hair follicles and sebaceous glands, these dead skin cells mean your scalp is a prime target for buildup, so regularly removing bacteria, sweat and excess oil is crucial in keeping your scalp (and hair) healthy and happy.

How to do it:

Think of your scalp like a small child (in the least weird way possible): it needs regular stimulation to thrive. It also needs regular exfoliation to stay healthy, something I’m not sure a small child needs, so the metaphor ends here. Either way, getting your scalp to peak performance requires a little bit — but not too much! — work.

The easiest place to start? A good scrub to remove buildup. (Between those dead skin cells, oil and hair product, there’s likely more than you’re aware of.) Once a week or whenever your scalp starts to bother you, sub your regular shampoo routine for an exfoliant or exfoliating shampoo like Briogeo’s Scalp Revival Shampoo. The formula blends charcoal to draw impurities from the scalp and hair with micro-exfoliators to cleanse and balance the scalp. If you’re more of a DIY-er, simply add a few tablespoons of sugar to your shampoo and gently massage the mixture into your scalp with the pads of your fingers before rinsing.

If you’re worried that exfoliating won’t rid your scalp of all the product buildup hiding up there, consider an apple cider vinegar. Hero ingredient ACV is a natural way to thoroughly remove product, skin and oil buildup without stripping your hair and scalp of the natural oils they need to thrive. Added bonus: it softens hair, makes it shiny and also helps to calm an inflamed or irritated scalp. All you need is a bottle of the stuff and a shower: after shampooing and conditioning, simply flip your head over and spritz ACV all over your hair and scalp. Let it sit for 5-15 minutes (whatever you can stand before you start to freeze or get prune-y), then rinse out with water. For something that smells a little better than straight up vinegar, consider R+Co.’s Acid Wash ACV Cleansing Rinse.

The next step is to hydrate your scalp. Yup, that’s right: your scalp needs moisturizer, too, though the preferred form is conditioner. While you perform your regular shampoo/conditioner routine in the shower, don’t be afraid to apply some of the latter directly to your scalp (as long as it’s noncomedogenic so as not to clog anything up). Not only will this help hydrate the skin of your scalp, it’ll also ensure that you’re actually using conditioner the way you’re supposed to: from roots to ends.

Finish it all off with a lil’ scalp massage. Without any aggressive rubbing, simply massage your scalp all over for a few minutes every day to stimulate circulation (and thereby healthy hair growth) and also to relax the skin. If you want to step up your game, throw a massager like this one from Vanity Planet into the mix. While your fingers alone are just fine, a vibrating brush basically mimics a pre-haircut salon wash, which we all know is the best part of getting a haircut.

Tips Elak Jerawat Tumbuh Tanpa Rela, Hanya Guna Bedak Nyonya Je!

Tips Elak Jerawat Tumbuh Tanpa Rela, Hanya Guna Bedak Nyonya Je!

“Alamak! Jerawat lagi! Dahlah minggu ni ada interview kerja”

Bila jerawat naik di muka, rasa confident yang ada pada diri sendiri pun menurun kan? Tambah pula kalau dalam masa terdekat ada temuduga atau majlis reunion bersama rakan, mana sempat jerawat nak hilang! Kalau dah bermacam-macam produk dah cuba tapi jerawat masih tumbuh seperti cendawan selepas hujan, apa kata anda cuba salah satu bedak kegemaran nenek kita iaitu bedak nyonya! Kalau anda nak tahu, dengan gunakan bedak ini jerawat pun tak naik tau.

Tips kurangkan pertumbuhan jerawat yang suka tumbuh tanpa rela!

Kita suka pandang rendah bila tunjuk produk lama. Kadang-kadang yang baru ada kerana manfaat dan kebaikkan daripada produk yang lama. Bila cakap bedak Samfong aka bedak batu ataupun bedak nyonya memang nostalgik giler kan? Yelah, nilah bedak opah opah kita and ibu ibu kita. Memang lejen sangat. Kalau tengok kulit opah atau nenek kita. Awet mudakan? Gebu kan? Jelita dengan tersendiri kan?

Haaa rahsianyaaaa bedak nilahhhhh!

www.facebook.com/mariahanna.collection

2 minggu berturut sebenarnya kulit Ari tumbuh jerawat. Memang jerawat is biasa. Tapi ni jerawat kecil kecil yang menggerutu. Makin tumbuh tumbuh dan tumbuh. Aduuhh mak aiii, sakit. Asalnya sebab berpeluh dimuka, muka jadi gatal gatal dan menyakitkan. Cari punya cari solusi, ari nekad. Terai bedak nyonya ni. Yess, bedak nyonya ni ari pakai as mask dan juga tak lupa tips sebelum ni tepung dan limau. Memang kerap dan rajin buat dua tips ni.

Alhamdulillahh, getting better. Plussss, kulit jadi makin pelolesss. Heyyyy, rasa nk lompat bintang tau bila skin dah sihat and paling best jerawat makin malu nak tumbuh! Okeyyhh tak nak banyak cerita. Ari nak share tips mudah nih!

Cara-caranya

1. 1/2 sudu kecil bedak nyonya

www.facebook.com/mariahanna.collection

2. Sedikit air suam (pastikan dalam keadaan suam sedikit ye)

www.facebook.com/mariahanna.collection

3. Campurkan dengan bedak nyonya. Pastikan tesktur tak terlalu cair untuk disapukan pada kulit. (Bau makin harummmm tau tenang je, hilang stress)

www.facebook.com/mariahanna.collectionfd

4. Sapukan pada kulit. Pastikan muka dibersihkan terlebih dahulu.

www.facebook.com/mariahanna.collection

5. Tunggu kering dalam 15 minit atau semalaman.

6. Cuci dan rasakan perbezaan!

www.facebook.com/mariahanna.collection

*Amalkan setiap hari kalau busy dan malas bebeno, 3 kali seminggu secara bergilir. Mesti kulit muka pun licin!

Sumber : Marina Saringat

Jom Buat ‘Coney Dog’ Keju Meleleh Ala A&W Untuk Bekal Anak Ke Sekolah!

Jom Buat ‘Coney Dog’ Keju Meleleh Ala A&W Untuk Bekal Anak Ke Sekolah!

“Nak buat bekal apa lagi dekat anak aku ni? Haa, jom buat coney dog ala-ala A&W tu lah”

Kadang-kadang memang buntu juga idea para ibu nak sediakan makanan untuk anak-anak bawa bekal ke sekolah. Mana tidaknya hari-hari asyik ulang menu yang sama sahaja sampai anak pun dah bosan. Jadi, apa kata anda buat coney dog ala-ala A&W yang memang menjadi kegemaran ramai khususnya anak-anak! Bila buat sendiri, boleh la buat banyak-banyak kan?

Resepi gravy seperti dibawah (Ikut cara saya sendiri ya)

-Sedikit Buttercup

-Daging & Ayam cincang

-Bwg putih didadu

-Bwg Holland didadu

-Sos cili

-Sos Black paper dan Sos Honey Bbq

-Maggie Cukup Rasa

-Gula

www.facebook.com/groups/MasakApaHariNiMAHN.my

Cara-carannya

1. Cairkan buttercup tumis bawang putih dan bawang holland separuh masak, masukkan daging dan ayam cincang tadi, kacau bagi sebati dan biarkan sehingga air daging & ayam tu kering.

2. Kacau bagi sebati, masukkan sos cili, sos black paper, sos honey bbq dan kacau rata

3. Masukkan maggie cukup rasa & gula

4. Kacau sebati dan tutup api

5. Rasakan mengikut citarasa sendiri dn pastikn ada rasa pedas,masin dan manis.

SIAP!

Selamat mencuba dan selamar menjamu selera. Mesti anak-anak akan suka!

Sumber : Rrose Rapii

Pin It on Pinterest