6010-3724505 admin@juzlab.net
0 Items
4 Promosi Terhebat Roadshow Poh Kong Di Aeon Melaka, Yang Last Tu Confirm Anak Anda Suka

4 Promosi Terhebat Roadshow Poh Kong Di Aeon Melaka, Yang Last Tu Confirm Anak Anda Suka

Barang kemas kini menjadi pilihan oleh ramai lelaki sebagai hadiah untuk isteri atau ibu mereka. Antara yang popular ialah cincin, gelang, dan rantai. Dah sedia maklum, salah satu perhiasan bagi seorang wanita adalah barang kemas. 😋

Kalau anda menetap di Melaka, pasti anda tak mahu lepaskan peluang ke roadshow yang akan dibuat tak lama lagi. Biasanya kalau roadshow dibuat, ada promosi menarik juga. Sebab tu wajib pergi! 💃 Tapi, roadshow apa agaknya?

Jom meriahkan Roadshow Poh Kong di Aeon Bandaraya Melaka

Berita paling best untuk orang Melaka! Tak lama lagi Roadshow Poh Kong akan dibuat di Aeon Bandaraya Melaka bermula 9 Oktober 2018 hingga 14 Oktober 2018. Pergi ramai-ramai, barulah meriah! 🚗 🚗

Roadshow Poh Kong ni mesti buat anda tergoda nak beli. Barang kemas, perempuan mesti suka punya. Bagi lelaki, jangan lupa bawa isteri atau ibu anda sekali ya. Sini kami nak kongsikan 4 promosi menarik di Roadshow Poh Kong yang hebat ni.

1. Boleh dapat baucar wang tunai RM200 secara percuma!

Siapa akan cakap ‘tidak’ untuk baucar wang tunai? Jika buat pembelian Barang Kemas Berlian dan Permata sebanyak RM2,000 dan ke atas di Roadshow Poh Kong, boleh dapat baucar wang tunai RM200 secara percuma! Syoknya! 🤤

*Tertakluk pada terma dan syarat

2. Siapa yang tak nak hadiah eksklusif dari Poh Kong?

Bukan senang nak dapat hadiah. Sebab tu kena pergi Roadshow Poh Kong ni. Jika buat pembelian Barang Kemas Berlian dan Permata sebanyak RM1,000 dan ke atas, boleh dapat hadiah eksklusif daripada Poh Kong. Serius hadiah menarik!

*Sementara stok masih ada, kena cepat okay?

3. Tawaran harga menarik bermula RM99 sahaja

Paling menarik! Barang kemas di Roadshow Poh Kong akan ditawarkan dengan harga hebat bermula RM99. Harga ditawarkan pun dah terlajak murah. Tak boleh jadi ni. Rasanya boleh pujuk suami belikan satu nanti? 😘 Mesti boleh punya!

4. Payung mickey mouse yang limited edition, sangat comel untuk anak-anak

Kami paling tertarik dengan hadiah yang Poh Kong nak bagi ni. Anda hanya perlu buat pembelian mana-mana Barang Kemas Karakter Standard Disney, dah boleh dapat payung mickey mouse yang limited edition. Anak-anak mesti suka. Comel sangat!

*Sementara stok masih ada

Perempuan memang pantang kalau nampak barang kemas. Kalau nak datang ke Roadshow Poh Kong, kami cadangkan anda pakat dengan keluarga dan kawan-kawan. Boleh dapatkan semua promosi hebat semasa roadshow nanti. Fuh! 🤑

Nah info untuk roadshow ni. Jangan lupa screenshot dan share kat suami masing-masing. Hehe. 🤓

Acara: Roadshow Poh Kong
Tarikh: 9 Oktober 2018 hingga 14 Oktober 2018
Tempat: Aeon Bandaraya Melaka
Waze: https://bit.ly/2RmgMJM

Jangan lupa kosongkan jadual anda pada tarikh tu. Kalau tak nak terlepas, pergilah awal. Sebab stok pun terhad. 💍💍 Kena cepat! Untuk info lebih lanjut tentang Poh Kong, boleh klik sini ya.

Jom pergi meriahkan Roadshow Poh Kong. Orang Melaka jangan lupa singgah ya. Melaka mesti heboh nanti! 🤗

6 Trend Baju Raya Paling Meletup Tahun 2018!

6 Trend Baju Raya Paling Meletup Tahun 2018!

“Raya dah tak lama dah, baju raya tak beli lagi. Fesyen apa yang tengah trend sekarang eh?”

Hari Raya Aidilfitri bakal menjelang tapi baju raya masih belum dibeli. Pening dan rambang mata juga bila nak pilih lambakan baju raya yang pelbagai fesyen dan warna di pasaran. Jadi, untuk anda yang masih belum beli baju raya dan nak tahu apakah trend paling terkini 2018, jom kita tengok 6 trend baju raya tahun ini yang anda boleh cuba!

1. CORAK KAIN YANG BERBUNGA-BUNGA

Kalau kita lihat di pasaran, makin banyak baju kurung atau baju raya yang menampilkan rekaan kain yang bercorak. Motif bercorak yang menjadi pilihan trend 2018 adalah bercorakkan bunga-bungaan. Nampak lebih sopan dan lembut bagi sesiapa sahaja pemakainya.

2. PEPLUM MASIH LAGI JADI PUJAAN

Bukan sahaja terkenal pada zaman Saloma, malah rekaan peplum ini masih mendapat tempat di hati ramai wanita zaman sekarang. Mampu untuk kelihatan feminin dan dalam masa yang sama elegen dan ‘classy’, gaya peplum masih menjadi trend untuk baju raya 2018.

3. BAJU TABURAN MANIK

Tidak ramai yang akan menggayakan baju raya yang mempunyai taburan manik sebagai corak pada Hari Raya kerana fikir akan kelihatan terlalu eksklusif. Tak salah sebenarnya, trend 2018 membolehkan anda untuk menggayakan baju idaman yang mempunyai rekaan manik yang pelbagai. Nampak meriah sikit.

4. KEBAYA DAN KEBARUNG PILIHAN KLASIK

Buat anda yang suka mengekalkan ciri-ciri tradisional Melayu, masih tidak ketinggalan zaman untuk menggayakan baju kebarung dan kebaya pada hari Lebaran kali ini. Trend yang tidak lapuk ditelan zaman ini mampu untuk menjadikan anda kelihatan ayu dan manis di pagi raya nanti.

5. BAJU LENGAN KEMBANG

Menjadi salah satu trend paling ‘hot’ 2018 adalah mempunyai baju raya berlengan kembang. Bukan sahaja boleh dipakai ketika menyambut Lebaran, malah fesyen baju raya ini boleh juga dipakai pada hari-hari biasa kerana ia kelihatan sedikit kasual.

6. KIMONO ALA-ALA JEPUN

Fesyen baru raya kimono atau ‘wrap’ ini juga menjadi salah satu trend 2018 untuk koleksi Hari Raya. Kelihatan kasual dan elegan, trend ini juga sesuai untuk dipakai pada hari raya dan majlis-majlis formal. Bukan sahaja kelihatan klasik, anda juga kelihatan eksklusif dan ‘up-to-date’.

*Yang mana satu fesyen baju raya anda tahun ini?

Nak Bahagiakan Hati Isteri? Ini Cara Yang Terbaik! Pasti Menjadi!

Nak Bahagiakan Hati Isteri? Ini Cara Yang Terbaik! Pasti Menjadi!

Pejam celik pejam celik dah hampir nak raya kan kita? Puasa tahun ni macam mana? Penuh tak? Tambah pulak untuk kaum wanita bulan puasa merupakan satu dugaan dan cabaran tau!

Bukan mudah ye nak bekerja dan dalam masa yang sama nak jaga anak-anak, masak juadah berbuka serta sahur.

Sebab tulah, para suami di luar sana perlu sentiasa memahami dan membantu isteri. Tak salah menggembirakan suri hati anda sendiri. Isteri anda kot! Jadi, apa salahnya hadiah mereka dengan sesuatu yang berharga dan bermakna sempena Aidilfitri tahun ini.

Poh Kong Ada Koleksi Baru!

<![CDATA[
/**/
]]>

Kalau anda nak tahu, sekarang Poh Kong ada koleksi baru. Cantik sangat! Bermotifkan bunga-bungaan! Rugi kalau anda tak miliki salah satu perhiasan emas daripada koleksi kali ini.

Koleksi yang dimaksudkan ialah Koleksi Bunga Orkid dan juga Koleksi Manja. Kedua-duanya ada ciri-ciri yang tersendiri terutamanya dari segi rekaan. Memang eksklusif dan berkelas tinggi!

Tak kiralah sama ada rantai tangan, rantai leher mahupun cincin. Semuanya cantik-cantik belaka.

Lagipun rekaan kali ini sangat terperinci dan kena dengan trend semasa. Bak kata pepatah, tak lapuk dek hujan, tak lekang dek panas. Boleh dipakai sepanjang masa la kiranya.

Harga Berpatutan! Siap Ada Hadiah!

<![CDATA[
/**/
]]>

Walaupun, koleksi yang ditampilkan pada kali ini kelihatan mewah, tapi harganya masih mampu milik ye. Yang bestnya, bila anda berbelanja RM 1000 di Poh Kong anda akan dapat candy jar yang sangat cantik. Letup gitu! Anda mesti suka.

Bagaimanapun, tawaran ini hanya sah bermula dari 28 Mei hingga 30 Jun akan datang. Tapi bekas candy jar tau! Sehingga stok masih ada ya. Kalau lambat, terlepas la peluang anda nak miliki candy jar yang mewah dan ekslusif ni.

<![CDATA[
/**/
]]>

Bagi anda yang masih tertanya-tanya apa itu koleksi Miss Petite, jom admin terangkan sikit. Miss Petite ialah koleksi subang yang lebih kasual dan boleh di mix & match kan mengikut mood dan keselesaan anda.

<![CDATA[
/**/
]]>

Koleksi ini didatangkan dengan 6  tema yang ekslusif iaitu Fairy, Cutie Pie, Happy Bride, Beauty Treats, Shopping dan Tea Party. Kesemua koleksi ini memang cukup comel! Tambah comel jika digayakan oleh si manja anda.

Buat para suami di luar sana inilah masanya nak mengambil hati isteri, apa salahnya, jika hadiahkan mereka seutas rantai tangan emas. Pasti hati isteri anda akan lebih lapang dan bahagia. Betul tak?

Bagi wanita yang belum berkahwin, jangan la bimbang ye. Anda boleh beli dan hadiahkan pada diri sendiri. Tak pun minta je cik tunang berikan sebagai hadiah nikah nanti. Bukan apa, selalunya bila nak raya ni, ramai yang nak mendirikan masjid. Dapat la kita berjemaah makan nasi minyak.

Apa-apa pun admin nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua muslimin dan muslimat diluar sana. Maaf zahir batin! Kosong-kosong tau!

Semua produk diatas boleh anda dapati di semua cawangan Poh Kong dan juga Poh Kong Online Shop iaitu Lazada & Shopee

Website Poh Kong

Facebook Poh Kong

Ini Antara Teknik Dapatkan Selfie Terbaik! Yang Last Tu Power… Kena Try!

Ini Antara Teknik Dapatkan Selfie Terbaik! Yang Last Tu Power… Kena Try!

Anda semua busy? Busy macam mana sekalipun entry kali ni wajib baca. Ianya akan bantu proses anda mengambil selfie bersama keluarga, anak-anak dan suami tersayang. Bukan apa gambar yang cantik dan meletup mampu memberikan first impression yang baik  terhadap anda dan juga  keluarga anda.

Tips Berkesan Untuk Anda! Mudah Je….

So, ini beberapa tips yang anda boleh cuba. Ini berdasarkan pengalaman ye! Harap ini dapat membantu anda.

1. Pencahayaan (Lighting)

Kredit: wulannnpramesti.blogspot.my

Semasa ambil gambar pastikan anda dapat lighting yang mencukupi. Tak terlalu terang atau terlalu malap (deem). Jika terlalu cerah, burn gambar tu nanti. Maksudnya bahagian belakang gambar akan jadi sangat cerah dan tak cantik. Kalau tak cukup cahaya pulak gelap la muka anda. So kena elakkan ambik gambar dalam kawasan yang kurang pencahayaan.

Guna natural light hasilnya lebih nyata dan smooth! Selfie guna natural light! Just nice… Ada tarikannya yang tersendiri!

Admin suggest guna natural light! Hasilnya lebih nyata dan realistik. Kalau pakai lampu LED atau flash light pun boleh tapi kena tahu angle pencahayaan yang betul. Jangan main tibai je. Nanti merata shadow. Bukan apa shadow ni cantik on certain angle selfie ja. Terlebih over tak cantik. Nampak macam try too hard sangat. Elakkan ye!

2. Angle Kamera

Inilah rahsia nak gambar nampak kurus, nampak menarik dan mesra kamera. Kedudukan kamera semasa ambil gambar sangat penting ya! Kalau salah tempatnya anda boleh nampak tembam dalam gambar. Bahkan kedudukan badan juga boleh buat gambar anda nampak lebih kemas (clean).

Sila ambil berat perkara ni dan jangan main-main. Sebab bila nak ambil gambar keluarga mahupun secara individu kedudukan kamera akan tentukan apa yang anda nak sampaikan melalui gambar anda. Tengok contoh dekat bawah kalau tak percaya! Take note! Jangan pelik kenapa gambar anda dan keluarga tak menarik nanti.

Inilah contohnya! Wanita ni nak tunjukkan yang dia dah pergi ke satu kawasan yang cantik dan menarik jadi kedudukan kamera mestilah mampu merakamkan gambar dirinya dan kawasan di mana dia berada! 

3. Casio TR-M11! Pelengkap Selfie Anda!

Casio TR-M11 merupakan kamera mini dengan saiz bedak kompak. Ianya merupakan trend setter untuk selfie dan wefie kamera. Mampu menghasilkan gambar dengan kualiti studio, anda tak boleh pandang ringan dengan kamera yang cukup unik dan ringan ini.

Casio TR-M11 lengkap dengan pelbagai fungsi yang akan membuatkan gambar selfie anda cukup menawan dan menarik bahkan lebih baik daripada penggunaan telefon pintar dengan kamera bermegapiksel besar. Bayangkan dalam gadget yang hanya sebesar bedak kompak ini memiliki 8 lampu LED serta lens dengan saiz 21mm. Hebat kan?

Didatangkan dalam 5 warna iaitu Kuning, Putih,Pink, Ungu Violet & juga Vivid pink. Mudah digunakan… Anda boleh adjust gaya apa yang anda inginkan untuk gambar anda ye! Dah macam shooting dekat studio pulak kan?  Tapi inilah kemampuan Casio TR-M11.

Kamera mini ini hasilkan pelbagai efek dalam gambar ! Nak efek shadow dalam gambar, nak fungsi fresh atau nak sculpting wajah pun boleh! Serius terbaik! Jadi apa lagi yang anda semua tunggu! Jom dapatkan Casio TR-M11 sekarang jugak. Ada offer menarik sekarang dekat LAZADA siap pakej dengan aksesori lagi!

4. Casio TR-80 Pun Ada Offer!

Casio TR-80 pun ada promo ye! So, kalau korang kurang prefer Casio TR-M11 boleh dapatkan Casio TR-80 ni! Serius nice sama macam Casio TR-M11, cuma saiznya ja yang sedikit berbeza. Walaupun, cara penggayaannya berbeza tapi hasil masih sama! Letup gitu! Jom usha promosi dekat LAZADA.

  • FR100CA  @  RM 988 (RSP : RM 1,299) – bundle with 16GB Micro SD Card
  • FR100L  @  RM 1,688 (RSP : RM 1,799) – bundle with 16GB  Micro SD Card
  • FR200  @  RM 1,288 (RSP : RM 2,399) – bundle with 16GB Micro SD Card + Waterproof Dry Bag
  • TR Mini  @  RM 1,888 (RSP : RM 2,199) – bundle with 16GB Micro SD Card
  • TR80 RSP @ RM 4,099  & Promo Price : RM 3,199 – bundle with 16GB Micro SD Card + TR80 Limited Edition Luggage Tag
  • G’z Eye  @  RM 1,968 (RSP : RM 1,969) –  bundle with 16GB Micro SD Card + Carabiner Strap with Stand (worth RM 199)

Beli di sini>>> LAZADA

Pin It on Pinterest